Ulemper ved å ha et kredittkort

pros-cons-dog-shock-collars

Selv om de fleste vil se positivt på det å ha et kredittkort i lommeboka, og det er jo helt klart flest fordeler med slike kort, så kommer man ikke foruten noen ulemper også. De største ulempene med disse kortene skaper man som regel for seg selv, gjennom «feil» bruk av kortene eller fordi man rett og slett overbruker et kredittkort. Men det er også noen ulemper som man ikke kommer om foruten, for bankene skal jo tross alt tjene penger på bruken din.

Rentenivået er noe høyt

Den aller største og mest åpenbare ulempen med de fleste kredittkort er at rentenivået er såpass høyt at det kan bli veldig dyrt for deg dersom du ikke behandler kortet på riktig måte. Med det mener vi dersom du utsetter og utsetter nedbetalingen av det du har brukt, slik at beløpene etter hvert vokser seg enorme. Typisk rente for et norsk kredittkort vil være mellom 15 til 35 prosent, slik at spranget altså er meget stort, og følgelig kan man unngå den største ulempen ved å velge riktig kort.

Det er lett å overtrekke kortet

Geldvernichtung_Geldverschwendung_Burning_Money_Geldverbrennung_Verschwendung_Bund_der_Steuerzahler_Steuergelder_Kapitalismus_capitalism_Eurokrise_Bankster_by_Q.pictures_pixelio.de_En annen ulempe med å ha et kredittkort, som man for øvrig enkelt kan unngå med litt viljestyrke og disiplin, er at man overtrekker kortet – det vil si at man bruker mer penger enn man har råd til å betale tilbake. Har man grei inntekt så vil man kanskje få så mye som 50 000 i kredittgrense, og da kan det fort bli fristende å gjøre noen større innkjøp som man egentlig ikke ville hatt råd til med mindre man hadde kredittkortet. Og hvis man tenker slik, så blir problemene fort større …

Kan gi deg fremtidige problemer

Og «misbruker» man et kredittkort for mye og for lenge, så kan det gi langt mer alvorlige konsekvenser enn bare renter og gebyrer. For det kan føre til inkasso og betalingsanmerkninger, som igjen er store hindringer når man skal søke om boliglån i banken. Svært mange nordmenn opplever avslag nettopp på grunn av dette, og følgelig har kredittkortbruken fått meget alvorlige konsekvenser. Derfor er det ekstremt viktig å betale for seg slik at kredittkortbruken faktisk ikke blir en stor ulempe.

Flere ulemper enn dette er det egentlig ikke med norske kredittkort. Men som vi har nevnt allerede et par ganger, så unngår man i stor grad alle disse ulempene ved å bruke kredittkortet på rett måte.

FashionBuzz © 2015 | All Rights Reserved Theme by Flythemes