Hva er cashback på kredittkortet?

cash-back

Det er mange fordeler med å benytte seg av et kredittkort. Å kunne betale for reiser, varekjøp og tjenester for å så trekke summen fra kontoen ved en senere anledning er veldig nyttig. Den rentefrie perioden gjør at dersom du betaler tilbake beløpet i tide så unngår man også å betale noe ekstra. Et kredittkort gir trygghet ved handling på nettet eller om man er på ferie utenlands. Dette er likevel ikke de eneste fordelene med et kredittkort. Det er her cashback kommer inn i bildet.

Penger tilbake

Som navnet tilsier får man penger igjen for å bruke det. Nå er det ikke sånn at man alltid får fysiske penger tilbake ved å bruke kredittkortet, men ofte i form av rabatter og verdipoeng. Mange kredittkort gir deg solide rabatter ved kjøp av ulike varegrupper. Benytter man seg for eksempel av et kredittkort som gir deg 12% på kjøp av sko, vil kredittkortselskapet trekke fra 12 kroner på fakturaen din dersom du kjøper et par sko til 100 kroner.

Ulike cashback-avtaler

De beste kredittkortene kan gi deg gode fordeler som for eksempel avslag på flybilletter eller cashback på drivstoff. Her kan det være mye å spare.

Det er også forskjell på når cashback-fordelene gjelder. Noen kredittkort gir deg de samme fordelene til enhver tid. Dette er for eksempel faste rabatter på kjøp av klær eller elektronikk. Andre kredittkort har periodevise rabatter som varierer fra måned til måned. Den ene måneden kan man for eksempel få 5% rabatt på kjøp av sko, mens neste måned får man 10% rabatt ved kjøp av flyreiser.

Dersom du er ute etter å skaffe deg et kredittkort med cashback-fordeler er det lurt å undersøke hvilke vilkår som gjelder for hver enkelt. Har du for eksempel ikke bil drar du liten nytte av fordelene ved et kort som gir deg cashback på drivstoff.

Ulike kredittkort med cashback

For å få en lettere forståelse over hvilke tilbud som gjelder ulike kredittkort er det her trukket frem et par av Norges mest populære cashback-ordninger.

Re:member – Tilbyr gebyrfrie kredittkort med gode cashback-vilkår. Det har en ubegrenset cashback-grense, noe som vil si at det ikke finnes en øvre grense for hvor mye du kan få i cashback hvert år. Kortet finnes som både Visa og MasterCard og regnes av mange som et av de beste kredittkortene man kan få i Norge. Fordelene inkluderer ikke bare gode rabatter på varekjøp, men også på reiser og tjenester, samt avslag på en rekke restaurantbesøk. I tillegg har det gode tjenester utover rabattene. Dette gjelder kredittkortets egen app som det er mulig å laste ned hvor du enkelt kan sjekke kredittkortsaldoen din, se dine transaksjoner og fortelle deg hvor nærmeste minibank er. Du kan også sjekke saldoen din gratis ved å sende en melding til deres SMS-tjeneste.

Bank-Norwegian1BankNorwegian – Enda et populært alternativ. Flyselskapet Norwegian har sin egen banktjeneste hvor det er mulig å søke om et kredittkort eller forbrukslån. Ettersom Norwegian er en reisearrangør er det ikke vanskelig å skjønne at fordelene er reiserelaterte. Dersom man betaler minst halve reisen med Norwegian-kortet får man full reise- og avbestillingsforsikring. I tillegg får man igjen penger i form av såkalte Cashpoints ved bruk av kredittkortet. Disse kan igjen brukes til å enten betale hele eller deler av en flyreise hos Norwegian. Det gir deg 1% cashback på alle varekjøp, uansett hvor du er. Bestiller du flybilletter med kortet får man 5% på alle LowFare-billetter og 20% på alle Flex-billetter. Kortet er også gebyrfritt på varekjøp i Norge og man slipper, i motsetning til mange andre kort, å betale ekstra gebyrer på minibankuttak i utlandet.

Komplett Bank – Nettbutikken Komplett.no har sin egen banktjeneste som i likhet med Norwegian gir deg mulighet til å søke om både forbrukslån og kredittkort. Har man et slik kort drar man nytte av opptil 3% cashback på varekjøp. I motsetning til Norwegian kan man her velge om man vil trekke bonusen fra fakturaen eller om man vil bytte det inn mot bonuspoeng som kan brukes i nettbutikkene Komplett.no og Blush.no. I dette tilfellet vil man få dobbelt så mye igjen, altså 6%, på varekjøp i disse butikkene. Kortet har en cashback-grense på 500 kroner i måneden og 2000 kroner i året. Kvoten kan med andre ord fort fylles opp dersom man bruker kortet ofte.

365Privat – Dette kortet utgis av Danske Bank og gir kundene sine en rabatt på 3,65% på en rekke varegrupper. Dette gjelder for eksempel kjøp av sko og klær i mange butikker verden over, men også på mange bensinstasjoner. Ved bruk på en bensinstasjon er det ikke bare bensinen som blir billigere, men hele handelen. Her kan man med andre ord spare penger ved kjøp av en baconpølse! Det er også verdt å nevne at i Norge får man 30 øre ekstra i rabatt per liter bensin dersom man bruker kortet på en Esso-stasjon. Dette tilsvarer ca. 85 øre per liter til sammen hvis vi anslår at bensinen ligger på 15 kroner per liter.

FashionBuzz © 2015 | All Rights Reserved Theme by Flythemes